Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes i Tradicions

 • CHAMBERLAIN ENTREGA DE CARTES PER ALS REIS D’ORIENT

Els més menuts, esperen amb il·lusió, entregar la carta al Chamberlain, ens reunim a la sala de Ball, on els pares, mares, padrins i padrines acompanyen a la canalla, en aquest moment màgic.

 

 • CAVALGADA DE REIS: 5 de gener

On els més menuts i no tant menuts, esperen l’arribada de Ses Majestats d’Orient, a la Plaça Major, on els reben amb la cançó de “amb la llum del fanalet”, els Reis reparteixen caramels, i fan l’entrega dels regals als nens i nenes a l’església de l’Assumpció.

 

 • FESTA MAJOR D’HIVERN (Sant Sebastià): 20 de gener

Es celebrà la missa en honor al patró Sant Sebastià, i s’organitza un dinar de festa major, a la sala de ball, amb l’actuació d’un mag, o algun altre espectacle, i tot seguit comença el Ball.

 

 • CARNESTOLTES I SANTA AGUEDA: 29 de febrer

Ens reunim a la Plaça Major, on comença a sonar la música, i seguim la rua pels carrers del poble, on tothom que vol es disfressa, petits i grans, a continuació arribem a la sala de ball, on es reparteix coca amb xocolata, i comença el ball, s’organitza un concurs de disfresses i a la mitja part, es reparteixen els pastissos i coques, elaborats per les mestresses de casa, i l’Ampa, per commemorar Santa Agueda. 

 

 • SANT JORDI: 23 d’abril

Sant Jordi (paradeta on es venen llibres i roses organitzat per l’Ampa de l’escola Sant Sebastià)

 

 • APLEC DE SANT SEBASTIÀ: 1 de maig                     

Sant Sebastià (Aplec a l’ermita, caminada des del poble fins a l’ermita pel camí del riu, i en arribar, missa i esmorzar popular coca i xocolata per a tots els assistents.

 

  • APLEC DE CÈRVOLES: 4t dissabte de maig               

  Cérvoles (Aplec a l’ermita amb esmorzar popular amb xocolata i coca), les colles o les famílies s’ajunten, per dinar i passar el dia al voltant de l’ermita, s’organitzen jocs de bitlles i de cartes la botifarra, per a tothom.

   

  • APLEC DE SANT JULIÀ A BOIX: 4t diumenge de maig

  S’organitza un dinar popular, per a tots els assistents.

   

  • REVETLLA DE SANT JOAN: 23 de juny             

  Sant Joan (Revetlla, a les 19.00 esperem l’arribada de la Flama del Canigó, que la porten el club de ciclistes d’Alguaire, i es guarda encesa fins a la mitja nit, per tal d’encendre la gala, s’organitza un sopar, amenitzat per un músic a les piscines municipals)

   

  • FESTA MAJOR D’ESTIU: 1,2, 3 i 4  d'agost

  La festa Major, comença el dijous amb un sopar de festa major i espectacle a la pista del poliesportiu, on es fa el pregó de festes, la festa del jovent, comença el divendres a les penyes, amb actuacions de DJ’S. Dissabte, tenim la missa, els pallassos al parc de les moreres, a les 20.00, amb un espectacle, desprès a les 00.00 el grup de versions, i festa pel jovent a les penyes amb actuacions de DJ’S. Diumenge,  el ball de tarda i nit, a les 12 de la nit, castell de focs artificials, i per tancar la festa la Batukada Fot-li Fort d’Ivars de Noguera.

   

  • LA DIADA: 11 de setembre

  Ens reunim a la Plaça Major, i anem cap el mirador, per tal de penjar l’estelada, baixem cap a la Plaça, i berenem coca i xocolata.

     FIRA – TAST DEL PRÈSSIC D’IVARS DE NOGUERA: 14 i 15 de setembre (pendent de confirmar)

   En la Fira Tast, que se celebra el dissabte tarda, i diumenge matí i tarda, podreu trobar una gran exposició de prèssics del municipi, junt amb fruita variada, ecològica ... i una mostra de les conserves de prèssic, trobareu paradetes de venda, i a la part de les piscines el tastet, on podreu gaudir del gelat de prèssic, la coca, el suc de prèssic i les torrades amb melmelada, tot gratuït. Podreu participar en el concurs de bitlles, la conferència, o assistir a la demostració de cuina. Els infants, poden saltar en els inflables durant tot el diumenge, de forma gratuïta.

     

    • CURSA MONTPEDRÓ: 6 d'octubre

    La Cursa, acull un gran nombre de visitants i de participants, que trien quina de tres rutes seguiran, la cursa és corren, i té la sortida i l’arribada a la Plaça Major, en acabar es reparteixen els premis, i els participants dinen a la sala de ball, per recuperar forces.

    • LA CASTANYADA I RUA DE HALLOWEEN: 31 d’octubre

    Els nens i nens de l’escola, preparen castanyes i moniatos, per vendre als veïns i veïnes, que esperen col·laborar en la tradició, i a la nit, els més menuts passen per les cases, demanant dolços disfressats per a fer molta por.

     

    • SANT NICOLAU: 5 de desembre

    Tradició des de que els repadrins tenen memòria, en el nostre poble. Els nens i nenes, passen per les cases demanant dolços o fruites als veïns i veïnes, tot cantant la cançó, de Sant Nicolau a cada casa. És una festa molt esperada en el municipi.

     

    • CAGAR LA SOCA: 27 de desembre

    Ens trobem a la Plaça Major, on fem cagar la soca, amb la cançó, que canten els nens i nenes i els obsequia amb dolços i fruites.